Skip to content

Tukea sinulle

Oletko huolissasi omasta aggressiivisuudestasi tai väkivaltaisuudestasi? Me autamme.

Juttele anonyymisti koulutetun päivystäjän kanssa. Keskustelu on luottamuksellista ja maksutonta.

Keskustele ehkäisevän väkivaltatyön ammattilaisen kanssa. Maksutonta palvelua.

Ammattilaisen ohjaama vertaisryhmä nuorille naisille, jotka käyttävät tai pelkäävät käyttävänsä väkivaltaa. 

Chat

Chat on 15–28-vuotiaille nuorille naisille, jotka käyttävät tai pelkäävät käyttävänsä väkivaltaa. Chatissa voit keskustella anonyymisti koulutetun päivystäjän kanssa. Keskustelu on luottamuksellista, maksutonta, eikä sido sinua mihinkään.

Meillä voit jutella esimerkiksi 

  • itsetuhoisuudesta
  • seurusteluväkivallasta
  • muihin kohdistuvasta väkivallasta
  • tunnesäätelystä ja tunnesäätelykeinoista
  • vihasta ja aggressiosta

Jo se, että olet huolissasi siitä, että jotain voisi tapahtua, on hyvä syy tulla kertomaan asiasta. Tule rohkeasti juttelemaan, jos omat tunteesi tai tekosi huolettavat sinua!  

TI klo 14-16
TO klo 10-12

Välillä chatissa voi olla ruuhkaa ja joudut odottamaan vuoroasi. Tällöin chat-ikkunassa näkyy tieto siitä, monentenako olet jonossa. Valitettavasti emme voi taata, että päivystäjämme ehtivät keskustella kaikkien kanssa ennen chatin aukioloajan päättymistä.

Chatin ollessa kiinni, voit jättää viestin alla olevaan viestikenttään tai lähettää meille sähköpostia osoitteeseen keijunvarjo(a)maria-akatemia.fi. Vastaamme sähköposteihin kolmen arkipäivän sisällä.

Huomaathan, että päivystäjällä on tarvittaessa oikeus päättää keskustelu, mikäli hän kokee sen aiheelliseksi.

Keijun varjo -toiminta on jäsenenä Nuorille suunnatun verkkotyön foorumissa ja noudattaa seneettisiä ohjeita kohtaaville verkkopalveluille

Luethan myös Keijun varjo -toiminnan rekisteri- ja tietosuojaselosteen

Yksilökeskustelut

Tarjoamme luottamuksellisia ja maksuttomia kartoittavia yksilökeskusteluita (1–5 kpl) ehkäisevän väkivaltatyön ammattilaisen kanssa. Keskusteluissa kartoitetaan, millaista väkivaltaa käytät ja elämäntilannettasi. Lisäksi etsimme yhdessä uusia rakentavia tapoja toimia ja keinoja muutoksen tekemiseen.

Varaa aika sähköisen ajanvarauskalenterin kautta tai ota suoraan yhteyttä chatin kautta. Työntekijämme ottaa yhteyttä sinuun. Mikäli apumme sinulle ei ole riittävä, pohdimme yhdessä, millaisesta palvelusta hyötyisit eniten ja miten olisi hyvä edetä.

Vertaisryhmät

Tarjoamme maksuttomia vertaisryhmiä nuorille naisille, jotka käyttävät tai pelkäävät käyttävänsä väkivaltaa. Ryhmät ovat ammatillisesti ohjattuja. Ennen ryhmän aloitusta käydään yksilökeskusteluja työntekijän kanssa.

Keijun varjo -vertaisryhmässä syvennytään oman väkivallan käytön taustoihin ja siinä tähdätään oman väkivallan käytön lopettamiseen ja opetellaan uusia toimintamalleja tilanteisiin, joissa on käyttänyt väkivaltaa.

Ryhmän teemoja ovat väkivallan ja aggression lisäksi mm. tunnesäätely, omat rajat ja itsemyötätunto.

Teemoja käsitellään yhteisen keskustelun ja ryhmäläisten omien kokemusten kautta. Lisäksi ryhmä sisältää toiminnallisia harjoituksia. Ryhmä on luottamuksellinen.

Vertaisryhmä kokoontuu kerran viikossa verkkovälitteisesti tai lähitoimintana Helsingin toimistollamme (Malmin raitti 17 B). Verkkoryhmään voi osallistua eri puolilta Suomea.

Ryhmään kannattaa osallistua, jos haluaa 

  • oppia ymmärtämään itseään
  • saada tukea tunteiden tunnistamiseen, ilmaisuun ja säätelyyn
    oppia toimimaan väkivallattomasti
  • saada tukea muilta samassa tilanteessa olevilta nuorilta

Kiinnostuitko? Varaa itsellesi aika yksilökeskusteluun sähköisestä ajanvarauksesta.

Alkavat ryhmät

Keijun varjo -vertaisryhmän käyneistä 87 % on pystynyt ylläpitämään väkivallattomuutta paljon tai melko paljon.

Hyvä tietää

Kun otat yhteyttä tukipalveluihimme, sinun on hyvä tuntea toimintaperiaatteemme.

Mikäli kyseessä on akuutti hätätilanne, lastensuojelullinen huoli tai rikos, tulee meidän keskustelutietojen pohjalta olla yhteydessä hätäkeskukseen, lastensuojeluviranomaisiin tai poliisiin. Mikäli viranomaiset pyytävät, välitämme heille IP-osoitteesi tai yhteystietosi varmistaaksemme, että sinä saat apua. Pyrimme tällaisessakin tilanteessa avoimuuteen ja toimimaan kanssasi yhteistyössä.

Keijun varjo on jäsenenä Nuorille suunnatun verkkotyön foorumissa ja noudattaa sen eettisiä ohjeita kohtaaville verkkopalveluille.
Luethan myös toiminnan rekisteri- ja tietosuojaselosteen.