Skip to content

Tietopankki

Tietopankista löydät tukea, tietoa ja tarinoita naisen väkivallasta.

Äitiys ja väkivalta

Häpeä on tehokas vaientaja

Lapsiin kohdistuva väkivalta kriminalisoitiin jo 80 -luvulla, mutta se ei poistunut. Vanhemman käyttämästä väkivallasta tuli tabu. Puhumattomuudesta kalleimman hinnan maksavat lapset.

Lue lisää »
Äitiys ja väkivalta

Äitiys ja tunteet

Äidiksi tuleminen muuttaa naisen maailman. Lapsen jokainen ikä- ja kasvuvaihe haastaa äitejä eri tavalla. Näiden haasteiden keskellä voi tuntea olonsa neuvottomaksi ja keinottomaksi.

Lue lisää »
Äitiys ja väkivalta

Äitimyytti

Äitinä ei halua eikä saisi raivostua, suuttua ja tuntea negatiivisia tunteita. Äitiyteen liitetään paljon odotuksia, mielikuvia ja uskomuksia siitä, millainen on hyvä äiti.

Lue lisää »
Parisuhdeväkivalta

Erotilanteen hoitaminen

Pitkittynyt tulehtunut ilmapiiri kotona on aina myös väkivaltaa lasta kohtaan. Kumpikin parisuhteen osapuoli voi tarvita apua ja tukiverkostoja. Erovaikeuksista on syytä puhua ääneen.

Lue lisää »
Parisuhdeväkivalta

Väkivalta ja päihteet parisuhteessa

Päihteidenkäyttö lisää väkivallan riskiä parisuhteessa. Pitkäaikainen päihdekäyttö alentaa impulssikontrollia, tilanteiden lukutaitoa ja kykyä tulkita oikein toisen käyttäytymistä.

Lue lisää »
Tunnista väkivalta

Naisen väkivallan profiili

Naisen väkivaltaisuus on yhä tabuluonteinen aihe. Avunhakua helpottaa, että ilmiö tunnistetaan. Jokaisessa väkivaltaisessa naisessa asuu haavoittunut pikkutyttö.

Lue lisää »
Tunnista väkivalta

Väkivallan muotoja

Mitä väkivalta on? Ensimmäinen askel on tunnistaa, mikä kaikki itseasiassa on väkivaltaa. Sen jälkeen voi ottaa askelia kohti väkivallattonta elämää.

Lue lisää »
Tuki

Koko naiseus

Ei ole yhtä tapaa olla nainen. Koko historiamme, kaikki kokemuksemme ja tunteemme tekevät meistä meidät. Varjojen ymmärtäminen osaksi itseään on osa kokonaiseksi naiseksi kasvamista.

Lue lisää »
Tuki

Tunnetaidot

Kaikki tunteet kuuluvat elämään. Oletko joutunut patoamaan jotain ja nyt kaikki vyöryy yli? On tärkeäätunnistaa arjessaan, mitä tuntee ja ilmaista rakentavasti; se on myös opeteltavissa.

Lue lisää »
Tuki

Kehotietoisuus

Puret hammasta, keho jännittyy, sydän hakkaa lujemmin. Kehon viestien lukeminen ja hengitystekniikat voivat olla avuksi ja parhaimmillaan ehkäistä tilanteiden liukumista väkivaltaan.

Lue lisää »
Tuki

Arjen stressinhallinta

Ruuhkavuodet, tahtoikäiset lapset, muuttuvat elämäntilanteet… Tunnistatko, mikä kuormittaa sinua? On tärkeää opetella arjen stressinhallintaa välttääkseen tilanteiden kärjistymistä.

Lue lisää »