Skip to content

Asiakkaan kokemustarina: ”Keijun varjo avasi uusia näkökulmia ymmärtää itseämme”

Löysin Keijun varjon etsiessäni netistä apua tilanteeseeni. Tilanteeseen, jossa en enää hallinnut tunteitani ja se näkyi väkivaltana, joka kuormitti niin uhria, kuin minua – väkivallan tekijääkin.

Sen lisäksi, että satutin elämäni rakkainta ihmistä, jouduin kantamaan häpeän viittaa aina raivokohtausten lauettua. Tarvitsin apua tunteideni käsittelyyn, enkä yksin siihen kyennyt. Tunteet ohjasivat minua, enkä minä niitä. Epätoivo valtasi minut.  Kuvittelin, etten ehkä ansaitse rakkautta ja etten ehkä ikinä kykene ’’normaaliin’’ elämään. Elämään, jossa mustasukkaisuutta ja raivoa ei tarvitsisi joka päivä kohdata.

Tapasin Keijun varjon työntekijän, joka oli ensi tapaamisesta saakka empaattinen ja ammattitaitoinen kuunnellessaan ja ohjatessaan. Hänen ohjatessa oikealle tielle pääsin tutkimaan itselle tuntemattomia tarpeitani, jotka olin huomaamattani sivuuttanut lapsuudessa opittujen myrkyllisten toimintamallien vuoksi. Tämän lisäksi tapaamisten ansiosta opettelin rajojen asettamista, sitä miten annan toisten minua kohdella.

Yksilötapaamisten jälkeen sain mahdollisuuden osallistua ryhmätapaamisiin, johon osallistuisi samassa tilanteessa olevia nuoria, väkivaltaa käyttäviä naisia. Alun empimisen jälkeen päätin osallistua ryhmään, vaikka jo tuolloin väkivaltainen toimintani oli runsaasti vähentynyt. Ryhmässä saatu vertaistuki oli korvaamattoman tärkeää. Kuinka asiat, joista ei puhuta, vaikuttavatkin monen ihmisen elämässä.

Keijun varjo avasi meille uusia näkökulmia ymmärtää itseämme. Keijun varjon ansiosta sain apua tunteiden käsittelyyn. Keijun varjon ansiosta voin rakastaa tänä päivänä itseäni, ja kaikkia tunteitani – nyt kun niitä osaan tunnistaa.

Tähän saakka kulkemani taival Keijun varjo rinnallani on elämän mittapuulla pieni, mutta ehdottomasti rahaakin arvokkaampi.  Mikään rahasumma ei voi korvata sitä työtä, minkä olen Keijun varjon avulla päässyt tekemään, ja luojan kiitos taloudellinen tilanteeni tässä tapauksessa ei estänyt minua saavuttamasta avaimia onnellisempaan elämään. Siitä kiitän minä, ja siitä kiittää puolisoni ja ystäväni. Siitä kiittää varmasti jokainen ryhmäläiseni, ja heidän lähimmäiset.

Jokainen ansaitsee väkivallattoman elämän, jokainen väkivallan uhri ja jokainen väkivallan tekijä.  Väkivalta satuttaa kaikkia. Annetaan niiden, jotka siihen haluavat ja pystyvät omalla toiminnallaan vaikuttaa, hankkia ja saada apunsa jatkossakin, helposti ja maksutta – Maria Akatemian avulla.

Valtava kiitos.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Hae sivustolta

Lue myös

Video

Play Video

Seuraa meitä