Skip to content

Tuki

Oletko huolissasi omasta aggressiivisuudestasi tai väkivaltaisuudestasi? Me autamme.

Juttele anonyymisti koulutetun päivystäjän kanssa. Keskustelu on luottamuksellista ja maksutonta.

Keskustele ehkäisevän väkivaltatyön ammattilaisen kanssa. Maksutonta palvelua.

Ammattilaisen ohjaama vertaisryhmä naisille, jotka käyttävät tai pelkäävät käyttävänsä väkivaltaa. 

Chat

Chat on tarkoitettu naisille, jotka ovat huolissaan omasta aggressiivisuudestaan, ovat käyttäneet tai pelkäävät käyttävänsä väkivaltaa. Chatissä voit jutella anonyymisti koulutetun päivystäjän kanssa. Keskustelu on luottamuksellista, maksutonta, eikä sido sinua mihinkään.

Chatin ollessa suljettu voit lähettää sähköpostia osoitteeseen tuki@maria-akatemia.fi.

MA klo 12-14 (FI + EN)
TI klo 10-12 & 15-17 (FI + EN)
KE klo 12-14
(FI + EN)
TO klo 14-16 (FI + EN + SWE)

Välillä chatissa voi olla ruuhkaa ja joudut odottamaan vuoroasi. Tällöin chat-ikkunassa näkyy tieto siitä, monentenako olet jonossa. Valitettavasti emme voi taata, että päivystäjämme ehtivät keskustella kaikkien kanssa ennen chatin aukioloajan päättymistä.

Yksilökeskustelut

Maksuttomat tukikeskustelut paikan päällä Helsingin ja Tampereen toimipisteillä tai verkon välityksellä ehkäisevän väkivaltatyön asiantuntijan kanssa. Tarjoamme kahdenkeskisiä keskusteluita (3 kpl) väkivaltatyön asiantuntijan kanssa. Keskusteluissa kartoitetaan omaa elämäntilannetta ja historiaa ja etsitään yhdessä keinoja muutoksen tekemiseen
Keskusteluissa arvioidaan lisäksi yhdessä, onko ryhmä oikea tapa jatkaa työskentelyä. Yksilökeskusteluiden jälkeen on mahdollisuus vertaisryhmäprosessiin, jos se katsotaan hyväksi sinulle. Yksilökeskusteluihin pääset ottamalla yhteyttä chatin kautta.

Vertaisryhmät

Vertaistuellinen pienryhmä naisille, jotka ovat käyttäneet tai pelkäävät käyttävänsä väkivaltaa. Ryhmään pääsyä edeltää kahdenkeskiset yksilökeskustelut ehkäisevän väkivaltatyön asiantuntijan kanssa.

Ryhmätyöskentelyssä pureudutaan oman väkivaltaisuuden taustoihin ja se tähtää oman väkivallan käytön katkaisemiseen. Ryhmissä työskentelemme aggression tunteiden, tunnesäätelyn ja itsetuntemuksen parissa. Teoreettinen viitekehyksemme on psykodynaaminen, mikä tarkoittaa sitä, että tarkastelemme ryhmässä myös menneisyyttä ja omaa kasvutarinaamme suhteessa siihen keitä olemme tänään.

Ryhmä kokoontuu kerran viikossa 15 x ajan verkkovälitteisesti, lähiryhmänä Helsingissä tai Tampereella. Verkkoryhmään voit osallistua sijainnista riippumatta. Tarvitset vain nettiyhteyden, tietokoneen / tabletin, kameran ja kuulokkeet.

Ryhmään osallistuu 5–8 naista ja sitä ohjaa ehkäisevän väkivaltatyön asiantuntija. Ryhmäprosessiin kuuluu seurantatapaaminen 5 kuukautta ryhmän päättymisen jälkeen.

Ryhmään kannattaa osallistua, jos haluaa 

  • oppia ymmärtämään itseään
  • saada tukea tunteiden tunnistamiseen, ilmaisuun ja säätelyyn
  • oppia toimimaan väkivallattomasti 

Alkavat ryhmät

Vertaistukiryhmän käyneistä 80% on pystynyt ylläpitämään väkivallattomuutta paljon tai melko paljon

Hyvä tietää

Kun otat yhteyttä tukipalveluihimme, sinun on hyvä tuntea toimintaperiaatteemme.

Mikäli kyseessä on akuutti hätätilanne, lastensuojelullinen huoli tai rikos, tulee meidän keskustelutietojen pohjalta olla yhteydessä hätäkeskukseen, lastensuojeluviranomaisiin tai poliisiin. Mikäli viranomaiset pyytävät, välitämme heille IP-osoitteesi tai yhteystietosi varmistaaksemme, että sinä saat apua. Pyrimme tällaisessakin tilanteessa avoimuuteen ja toimimaan kanssasi yhteistyössä.

Luethan myös toiminnan rekisteri- ja tietosuojaselosteen.