Skip to content

Keijun varjo -toiminta sai NNKY-liiton vuoden 2024 tunnustuspalkinnon

5000 euron arvoinen tunnustuspalkinto annettiin tänä vuonna Maria Akatemian Keijun varjo -toiminnalle, joka tekee työtä sen eteen, että yhä useampi nuori uskaltautuisi hakemaan apua vihan, aggression ja väkivallan haasteisiin.

NNKY-liitto halusi tunnustuspalkinnollaan nostaa esiin nuorten naisten mielen hyvinvoinnin vahvistamisen ja mielenterveysongelmien ennaltaehkäisyn merkitystä sekä antaa tunnustusta ansiokkaasta työstä mielenterveyden eteen.

Nuorten mielenterveys, ongelmien yleistyminen ja palvelujen heikko saatavuus ovat olleet julkisuudessa jo useamman vuoden ajan. Allianssin vuodenvaihteessa toteuttamassa kyselyssä nuorisoalan työntekijät ja vapaaehtoiset kertoivat nuorten kärsivän ahdistuneisuudesta, uupumisesta ja jaksamiseen liittyvistä ongelmista, sosiaalisten tilanteiden pelosta ja eristäytymisestä sekä masentuneisuudesta. Myös Mieli ry:n kriisipuhelimessa kuuluu nuorten naisten kuormittuneisuus: opintopaineet, kasaantuneet huolet, uupumus ja näköalattomuus.

Keijun varjo -toiminta tarjoaa verkossa valtakunnallisesti ohjausta 15–28-vuotiaille nuorille naisille tunteiden, itsehillinnän ja väkivallan kysymyksiin. Toiminnan tavoitteena on edistää nuorten naisten kokonaisvaltaista hyvinvointia. Nuoret pääsevät oppimaan uusia toimintamalleja ja tunnesäätelykeinoja haastaviin tilanteisiin, jotta he voivat ottaa vastuun omista tunteista ja toiminnastaan. Toimintamuotoina tarjotaan niin chat-päivystyksiä, yksilökeskusteluita kuin ammatillisesti ohjattuja vertaisryhmiäkin.

Keijun varjo -toiminta edistää nuorten naisten mielenterveyttä sekä tukee naisia vihan, aggression ja väkivallan kysymyksissä. Toiminta on ennaltaehkäisevää, terveyttä ja mielen hyvinvointia vahvistavaa ja sisältää myös vertaistuellista vuorovaikutusta.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Hae sivustolta

Lisää uutisia

Video

Play Video

Seuraa meitä