Skip to content

Väkivalta ja päihteet parisuhteessa

Päihteidenkäyttö lisää väkivallan riskiä parisuhteessa. Pitkäaikainen päihdekäyttö alentaa impulssikontrollia, tilanteiden lukutaitoa ja kykyä tulkita oikein toisen käyttäytymistä.

Päihteidenkäyttö lisää väkivallan riskiä parisuhteessa. Muun muassa pitkäaikainen alkoholinkäyttö alentaa impulssikontrollia, tilanteiden lukutaitoa ja kykyä tulkita oikein toisen käyttäytymistä. Tutkimusten valossa valtaosaan vakavaa väkivaltaa ja kuolemaan johtaneita väkivallantekoja sisältyy päihteidenkäyttö ja humalatilassa toimiminen.

Alkoholia tai muita päihteitä runsaasti käyttävän tulisi saada aluksi ammattiapua alkoholin- ja muun päihteidenkäytön lopettamiseen. Väkivallan problematiikkaan porautuminen ja siihen liittyvä itsetuntemustyöskentely voi täydesti ja asiaa palvelevasti tapahtua vain, kun henkilö on kuivilla.

Alkoholi ei oikeuta väkivaltatilanteita

Alkoholinkäytöllä tyypillisesti oikeutetaan joitakin väkivaltaisiksi yltyneitä tilanteita. On kuitenkin syytä havahtua, mikäli selittää omaa väkivaltaista tai aggressiivista käytöstään alkoholilla. Se ei missään tilanteessa oikeuta väkivaltaan.

Oli naisen väkivaltaisen käytöksen taustoissa sitten alkoholinkäyttöä tai uhrikokemuksia, temperamenttista luonnetta, mikään näistä ei toimi väkivallan oikeutuksena. Ammattiauttajan kanssa voi lähestyä aihetta ja oppia ottamaan vastuun teoistaan.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Hae sivustolta

Lue myös

Video

Play Video

Seuraa meitä