Tuki
Oletko huolissasi omasta aggressiivisuudestasi tai väkivaltaisuudestasi? Me autamme.
Juttele anonyymisti koulutetun päivystäjän kanssa. Keskustelu on luottamuksellista ja maksutonta.
Ammattilaisen ohjaama vertaisryhmä naisille, jotka käyttävät tai pelkäävät käyttävänsä väkivaltaa.
Chat
Chat on tarkoitettu tytöille ja naisille (itsemäärittelyä kunnioittaen), jotka ovat huolissaan omasta aggressiivisuudestaan, ovat käyttäneet tai pelkäävät käyttävänsä väkivaltaa. Chatissä voit jutella anonyymisti koulutetun päivystäjän kanssa. Keskustelu on luottamuksellista, maksutonta, eikä sido sinua mihinkään.
TI klo 10-12 ja klo 15-17
KE klo 12-14
TO klo 10-12 ja klo 14-16
PE klo 10-12
Välillä chatissa voi olla ruuhkaa ja joudut odottamaan vuoroasi. Tällöin chat-ikkunassa näkyy tieto siitä, monentenako olet jonossa. Valitettavasti emme voi taata, että päivystäjämme ehtivät keskustella kaikkien kanssa ennen chatin aukioloajan päättymistä.
Yksilökeskustelut
Maksuttomat tukikeskustelut paikan päällä Helsingin ja Tampereen toimipisteillä tai verkon välityksellä ehkäisevän väkivaltatyön asiantuntijan kanssa. Tarjoamme kahdenkeskisiä keskusteluita (3 kpl) väkivaltatyön asiantuntijan kanssa. Keskusteluissa kartoitetaan omaa elämäntilannetta ja historiaa ja etsitään yhdessä keinoja muutoksen tekemiseen
Keskusteluissa arvioidaan lisäksi yhdessä, onko ryhmä oikea tapa jatkaa työskentelyä. Yksilökeskusteluiden jälkeen on mahdollisuus vertaisryhmäprosessiin, jos se katsotaan hyväksi sinulle. Yksilökeskusteluihin pääset ottamalla yhteyttä chatin kautta.
Huom! Helsingin toimistomme on valitettavasti esteellinen (2. krs, ei hissiä, korkeita kynnyksiä), mutta jos toivot tapaamista kasvotusten, olethan yhteydessä.
Vertaisryhmät
Vertaistuellinen pienryhmä naisille (itsemäärittelyä kunnioittaen), jotka ovat käyttäneet tai pelkäävät käyttävänsä väkivaltaa. Ryhmään pääsyä edeltää kahdenkeskiset yksilökeskustelut ehkäisevän väkivaltatyön asiantuntijan kanssa.
Ryhmätyöskentelyssä pureudutaan oman väkivaltaisuuden taustoihin ja se tähtää oman väkivallan käytön katkaisemiseen. Ryhmissä työskentelemme aggression tunteiden, tunnesäätelyn ja itsetuntemuksen parissa. Teoreettinen viitekehyksemme on psykodynaaminen, mikä tarkoittaa sitä, että tarkastelemme ryhmässä myös menneisyyttä ja omaa kasvutarinaamme suhteessa siihen keitä olemme tänään.
Ryhmä kokoontuu kerran viikossa 15 x ajan verkkovälitteisesti, lähiryhmänä Helsingissä tai Tampereella. Verkkoryhmään voit osallistua sijainnista riippumatta. Tarvitset vain nettiyhteyden, tietokoneen / tabletin, kameran ja kuulokkeet.
Ryhmään osallistuu 5–8 naista ja sitä ohjaa ehkäisevän väkivaltatyön asiantuntija. Ryhmäprosessiin kuuluu seurantatapaaminen 5 kuukautta ryhmän päättymisen jälkeen.
Ryhmään kannattaa osallistua, jos haluaa
- oppia ymmärtämään itseään
- saada tukea tunteiden tunnistamiseen, ilmaisuun ja säätelyyn
- oppia toimimaan väkivallattomasti
Alkavat ryhmät
- Olethan yhteydessä päivystykseen, jos olet kiinnostunut alkavista ryhmistämme.
Vertaistukiryhmän käyneistä 80% on pystynyt ylläpitämään väkivallattomuutta paljon tai melko paljon
Hyvä tietää
Kun otat yhteyttä tukipalveluihimme, sinun on hyvä tuntea toimintaperiaatteemme.
Mikäli kyseessä on
- lastensuojelullinen huoli / tuen tarve,
- eläinsuojelullinen huoli,
- akuutti hätätilanne tai
- rikos,
meitä sitoo sosiaali- ja terveysalan käytäntöjen mukainen ilmoitusvelvollisuus ja meidän tulee keskustelutietojen pohjalta olla yhteydessä sosiaalitoimeen tai muihin tarvittaviin viranomaisiin, hätäkeskukseen tai poliisiin. Mikäli viranomaiset pyytävät, välitämme heille IP-osoitteesi tai yhteystietosi varmistaaksemme, että sinä saat apua. Pyrimme tällaisessakin tilanteessa avoimuuteen ja toimimaan kanssasi yhteistyössä.
Lisätietoa: Sosiaalihuollon asiakkaaksi – Lastensuojelu.info