Skip to content
ajatuskupla mustalla taustalla

Teemachat vaikeista tunteista ja aggressiosta ke 1.3.2023 klo 17-18

Järjestämme yhdessä Vertaistuki verkossa -hankkeen kanssa teemachatin vaikeista tunteista ja aggressiosta keskiviikkona 1.3.2023 kello 17:00-18:00! Voit jättää ennakkoon kysymyksiä teemakerralle kanavalla tai yksityisesti työntekijöille. Luvassa pohdiskelua rennolla otteella, johon jokainen saa osallistua anonyymisti kirjoittaen tai seuraamalla muiden juttelua.

Teemachat on suunnattu kaikille 15–29-vuotiaille nuorille, joilla on huoli omasta läheisestä, omista vaikeista tunteista, aggressiosta tai väkivallan kysymyksistä. Pelkkä huoli omasta läheisestä ja omista vaikeista tunteista on hyvä syy tulla juttelemaan!

Vertaistuki verkossa -hankkeessa tarjotaan verkossa tapahtuvaa tukea nuorille 15–29-vuotiaille, joilla on kokemusta siitä, kun läheinen oireilee psyykkisesti tai käyttää päihteitä väärin. Keijun Varjossa autetaan nuoria naisia vihan, aggression ja väkivallan kysymyksissä.

Oman läheisen psyykkinen oireilu tai päihteiden väärin käyttö voi herättää kaikenlaisia tunteita. Voi olla, että läheisen sairastuessa päädymme itse joustamaan omista rajoistamme ja meidän tarpeemme jäävät toissijaisiksi. Omien rajojen ja tarpeiden jatkuva ylittäminen voi lopulta purkautua hallitsemattomana vihana. Oman läheisen tai rakkaan ihmisen oireilu voi herättää ristiriitaisia tunteita. On tärkeää, että sallimme itsellemme myös vaikeiksi koetut tunteet kuten ärtymyksen, turhautumisen ja vihan. Mikäli kiellämme itseltämme vihan tai aggression tunteen, tunne voi kapseloitua ja purkautua räjähdyksen omaisesti pienestäkin ärsykkeestä.

Tule siis juttelemaan meidän kanssamme siitä, minkälaisia tunteita läheisen sairastaminen sinussa herättää. Onko joku ylittänyt sinun rajojasi? Oletko itse ylittänyt omia rajojasi kantaessasi huolta läheisestäsi? Jäävätkö omat tarpeesi kuulematta arjessa? Ovatko omat vaikeat tunteesi purkautuneet vihana tai väkivaltana? Minkälainen on suhteesi omaan aggressioosi? Mitä tunnesäätelykeinoja sinulla on itsesi rauhoittamiseen, kun tunteesi tuntuvat voimakkailta?

Tapahtuma järjestetään Vertaistuki verkossa Discord serverillä. Discord on maksuton viestintäsovellus, joka on tarkoitettu etähengailuun. Sinne voi liittyä mistä päin Suomea tahansa täysin nimettömästi. Liittymään pääsee tietokoneella ja puhelimella linkin www.bit.ly/vertaistukiverkossa kautta. Discordia voi käyttää selaimessa tai sen voi ladata sovelluskaupasta.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Hae sivustolta

Lisää uutisia

Video

Play Video

Seuraa meitä